Waarom overstappen op duurzame disposables? Vijf goede redenen!

Als je overweegt om over te stappen op duurzame disposables, dan ben je al op de goede weg! Hier zijn vijf redenen waarom dit een slimme keuze is voor jouw bedrijf.

1. Beter voor onze planeet

Laten we starten met het meest voor de hand liggende voordeel: duurzame disposables zijn veel beter voor het milieu. Ze breken sneller af en worden geproduceerd uit materialen zoals bamboe, karton en suikerriet. Dit leidt bijvoorbeeld tot minder plastic vervuiling in onze oceanen.

2. Versterkt je merkimago

Klanten waarderen bedrijven die milieubewust handelen. Door duurzame disposables te gebruiken, laat je zien dat je om het milieu geeft, wat je imago een flinke boost kan geven. Dit maakt je aantrekkelijker voor consumenten die waarde hechten aan duurzaamheid.

3. Je bent een trendsetter

Door duurzame disposables te gebruiken, laat je zien dat je voorop loopt en innovatief bent. Het is een geweldige manier om je te onderscheiden in de markt en te laten zien dat je vooruit denkt.

4. Besparen op de lange termijn

Het klopt dat in sommige gevallen duurzame disposables in eerste instantie wat duurder kunnen zijn, maar op de lange termijn kunnen ze juist geld besparen. Ze helpen om de kosten voor afvalverwerking te verlagen en zorgen ervoor dat je al voorloopt op eventuele milieuheffingen die in de toekomst kunnen worden ingevoerd.

Bij TakeAware koop je je disposables altijd tegen de laagste prijs! Bekijk bijvoorbeeld eens onze papieren tasjes of suikerriet bakjes of neem een kijkje in ons volledige assortiment

5. Voorbereid op toekomstige wetgeving

Over de hele wereld worden de regels voor wegwerpplastic steeds strenger. Door nu al over te stappen op duurzame alternatieven loop je voor op deze regelgeving. Zo vermijd je last-minute stress én help je de planeet

De overstap naar duurzame disposables is niet alleen een goede keuze voor het milieu, maar biedt ook voordelen voor je bedrijf. Het is een eenvoudige stap die een grote impact kan hebben. Waarom zou je het niet proberen?