Eierbal op karton wint goud!

De Groningse Eierbal, wie kent 'm niet? Dit jaar hebben twee buitenlandse studenten van de Hanze, uit Italië en Cyprus, de jaarlijkse Groningse eierballen test afgenomen. Opnieuw kwam een oude bekende als beste uit de test: Cafetaria Koning. Namens TakeAware willen we hen van harte feliciteren!

Wat is de Eierbal precies?

De Eierbal, ook wel bekend als "Aaierbal", is een typische Groningse snack. Deze snack bestaat uit een hardgekookt ei dat is omhuld door een laag ragout. Vervolgens wordt de bal gepaneerd en gefrituurd tot een krokante snack.

Eierballentest 2024

Dit jaar bestond het eierballen testteam uit twee buitenlandse studenten van de Hanze Hogeschool, afkomstig uit Cyprus en Italië. Deze studenten hadden nog nooit eerder een eierbal geproefd. Zij bezochten zes adressen die geselecteerd waren op basis van verschillende Google-reviews. Ze gingen langs bij Big Snack Hoek, Frietwinkel, Friet van Piet, Cafetaria Tasty Joe, Cafetaria 't Vosje en Cafetaria Koning om te bepalen wie de allerbeste eierbal serveert.

Wat zorgt voor de perfecte eierbal?

Tijdens de eierballentest wordt er gekeken naar verschillende factoren. Denk hierbij aan:

  • De grootte van de eierbal
  • Hoe deze gepresenteerd wordt
  • De textuur van de eierbal
  • De smaakervaring

 

Cafetaria Koning als beste uit de test

Uiteindelijk kwam de oude bekende Cafetaria Koning als beste uit de test met een 8,2. Als tweede is geëindigd Friet van Piet met een 8 en op de derde plek staat Cafetaria Tasty Joe met een 7,9. Wat de eierbal van Cafetaria Koning zo bijzonder maakt, blijft een geheim familierecept.

Bij TakeAware begrijpen we de liefde voor deze smakelijke snack. Daarom bieden we een scala aan snackbakjes aan, perfect geschikt voor jouw eierbal. Of je nu de voorkeur geeft aan kartonnen bakjes of bakjes gemaakt van bagasse, wij hebben het in ons assortiment.

 

Bron:
HanzeMag