Landelijke Opschoondag 2024

Op 23 maart staat Nederland weer in het teken van een schonere toekomst tijdens de 22e Landelijke Opschoondag. Tijdens deze dag gaat zowel jong als oud op pad om de handen uit de mouwen te steken, met als doel om zoveel mogelijk zwerfafval op te ruimen. Zwerfafval is niet alleen schadelijk voor het milieu, maar er gaan ook verpakkingen verloren die gerecycled kunnen worden.

Plasticvrij, essentiële stap naar een schoner milieu

Het doel is om in 2050 volledig gebruik te maken van 100% fossielvrije en circulaire verpakkingen. Het verminderen van plasticgebruik is daarom ook een essentiële stap naar een schoner milieu. Met ons uitgebreide assortiment aan duurzame(re) disposables willen wij hier zo goed mogelijk aan bijdragen. We streven ernaar dat plastic tot het verleden behoort, liever vandaag dan morgen.

Wat kan jij bijdragen aan een duurzame wereld?

 1. Doe mee aan de Landelijke Opschoondag 2024
  Trek eropuit op 23 maart en neem deel aan een van de vele schoonmaakacties verspreid over het hele land of zet zelf een actie op.
 2. Ruim afval op als je het tegenkomt
  Zie je afval liggen? Neem dan even de tijd om het op te ruimen. Als we allemaal even de tijd nemen voor deze kleine handeling, kunnen we samen een groot verschil maken.
 3. Wees bewust van je eigen consumptie
  Kies voor duurzame alternatieven waar mogelijk.
 4. Verminderen van je afval
  Probeer waar mogelijk minder afval te produceren. Dit kan door minder wegwerpplastic te gebruiken, je eigen boodschappentassen mee te nemen, en te kiezen voor plant-based verpakkingen.

Duurzaam teambuilding idee: Suppen en afval verzamelen

De Landelijke Opschoondag is meer dan een schoonmaakactie; het is een kans voor teambuilding met een positieve impact op het milieu. Op zoek naar inspiratie? Het team van TakeAware heeft al eens eerder de handen ineen geslagen voor een unieke uitdaging: suppen door de grachten van Groningen om zwerfafval uit het water te vissen. Wil je meer weten over onze avontuurlijke dag op de Groningse grachten? Duik dan in onze eerder gepubliceerde blogpost.

Gebruik jij zelf nog plastic (bevattende) disposables en wil je overstappen naar plasticvrij? Bekijk dan alle plasticvrije verpakkingen in ons assortiment.